Onze werkwijze

SportcastNL bedenkt en produceert verschillende vormen van audio en video. Van podcasts tot televisieproducties, van een beknopt interview tot een ruim opgezette serie. Professionaliteit, kwaliteit, inhoud en klantgerichtheid zijn onze kernwaarden.

Hoe werkt SportcastNL?

1

WERKWIJZE EN NOG MEER

De eerste stap is een gesprek tussen SportcastNL en een potentiële opdrachtgever of partner.

Hierbij komen de behoeften en mogelijkheden van beide partijen aan bod. Vervolgens maakt SportcastNL een concept en overlegt dit met de klant. Daarna wordt gekeken wat mogelijk is op productioneel gebied, de uitvoering en de publicatie.

2

KEUZES QUA PRODUCTIEGROOTTE

SportcastNL werkt met verschillende producties:

  • Sportcast XL: de focus ligt op video, waardoor deze productie bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor televisie-doeleinden.
  • Sportcast (basis): een video en podcast ineen, zeer geschikt voor online-kanalen.
  • Sportcast-podcast: een podcast, waarbij tegelijk een eenvoudige maar doeltreffende video wordt geproduceerd met GoPro-camera’s. Zo is de podcast niet alleen geschikt voor audiokanalen maar bijvoorbeeld ook voor YouTube.

Uiteraard zijn er ook nog andere vormen van een Sportcast denkbaar. Wij leveren immers maatwerk.

3

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

  • Inhoud en kwaliteit
  • Groot netwerk
  • Multidisciplinair
  • Jarenlange ervaring
  • Maatwerk

Even voorstellen

De teamleden van SportcastNL zijn al vele jaren thuis in de sportwereld en beschikken over een groot netwerk. Het team vult elkaar aan met verschillende disciplines, zoals redactionele vaardigheden, content creatie, presenteren, activatie, social media, marketing, data-analyse, camerawerk, montage en ondernemerschap.

SportcastNL werkt nauw samen met Booster Media Solutions, dat gespecialiseerd is in het gebruik van social media. Meer informatie over Booster is te vinden op boostermediasolutions.com.

RICK WINKELMAN
CREATIVE DIRECTOR

Rick is een freelance televisiecommentator, verslaggever en voice-over bij onder andere de Formule 1 en NASCAR op Ziggo Sport. Daarnaast is hij senior redacteur, analist en verslaggever van het Formule 1 Café en andere autosportprogramma’s op Ziggo Sport. Hij geeft mediatraining en schrijft verhalen en boeken over (auto)sport.

SPORTCASTNL

Voor SportcastNL zorgt Rick voor het voorbereiden en presenteren van de video’s en podcasts.

ROEL SCHOONDERMARK
MARKETING DIRECTOR

Roel heeft zijn eigen sportmarketingbedrijf RSPNS. Hij biedt strategisch advies en operationele ondersteuning bij sponsoring en marketingpartnerschappen. Hij heeft een uitgebreide ervaring in sport- en muzieksponsoring; variërend van F1, het WK Voetbal tot Pro Cycling en muzieksponsoring. Ook verbindt Roel merken voor gezamenlijke marketingprogramma’s. Voorbeelden van klanten zijn Pioneer, Toyota, Alpecin en Heineken.

SPORTCASTNL

Voor SportcastNL is Roel betrokken bij de marketing en het uitdenken van producties.

MIRTHE VAN WIJNGAARDEN
HOOFDREDACTEUR

Mirthe is een jonge, enthousiaste journaliste en ondernemer. Al van kinds af aan volgt ze gepassioneerd (auto)sport en liep ze op haar negentiende stage bij Ziggo Sport Formule 1. Inhoud en kwaliteit staan bij haar voorop. Ze heeft journalistieke ervaring opgedaan op het gebied van schrijven, audio en video. Samen met drie leeftijdsgenoten heeft ze een datajournalistiekbedrijf opgericht: DataBewijst.

SPORTCASTNL

Mirthe houdt zich voor SportcastNL bezig met redactioneel werk, presenteren, data en social media.

KEES STADELMANN
CAMERA & MONTAGE

Kees werkt als freelance cameraman onder de naam CamCase.tv. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring als cameraman/editor met de focus op sport en evenementen, zoals Wimbledon Tennis Tournament, diverse grote voetbaltoernooien en de autosport. Kees denkt graag mee aan technische oplossingen om een audio/video-productie op locatie neer te zetten.

SPORTCASTNL

Kees is de vaste cameraman en editor van SportcastNL.

Wil je meer weten?

Wil je contact met ons opnemen voor een mogelijke samenwerking? Of wil je een tip of opmerking kwijt? Bezoek dan onze pagina met contactgegevens en laat het ons weten.